Спорт и забавления за Деня на детето

И тази година малчуганите от ДГ „Здравец“ отпразнуваха 1-ви юни с весела забава в двора на Градината. На новопостроената открита сцена децата се състезаваха на отбори в интересни игри с различни спортни пособия и други нестандартни помощни средства.

Честта да открият надпреварата се падна на Първа група. Малките „Слънчица“ трябваше по двойки в приятелска прегръдка с топка по между си да преминават разстоянието от единия до другия край на площадката. Най-малките много отговорно, с лекота и усмивка се справиха със задачата Проявиха се като много внимателни и добронамерени партньори в играта. След тях на сцената се качиха състезателите от Втора група „Звездички“, които демонстрираха завидна концентрация и прецизност в нелекото изпитание за търпение и координация „ходенето“ с кофички на краката в играта „Бързите кофички“.

Нетърпеливите зрители, бурно аплодираха бъдещите ученици от „Червена шапчица“ и тяхната нестандатна игра „Перачи“, с която съчетаха спортната недпревара с дейност в помощ на домакинството. Надпреварата със „Скачане с чували“, кояти си спретнаха двата отбора от другата подготвителна група „Маргаритки“, повиши настроението на Спортния празник. Четвърта група отправи предизвикателство към Трета, да премерят сили в спорна игра за балансиране на ринг върху глава и заобикаляне на препядствия.

След това „Звездички“ показаха колко берзо могат да се провират и да търкалят обръч в играта „Огнен кръг“. Оспорвана беше и надпреварата между най-големите  спортисти във втората им игра с различни видове подскоци и балансиране на ринг, която проиграха „Червените шапчици“. А в последната игра  на „Маргаритки“, трябваше бързо и задружно  да построят кули от строител.

Динамичната обстановка на сцената, разнообразието от игри, спортният дух и ентусиазъм на състезателите, повиши настроението на публиката. Прекрасен завършек на веселия Спортен празник, бяха посланието на Директорката на ДГ „Здравец“ към децата и подаръците, които поднесе на всяка група. Тя покани всички деца на сцената, да танцуват и да се забавляват заедно за Празника. Изненадите за Деня на детето продължиха. В занималните ги чакаше още веселие, вкусна почерпка и подаръци от родителите.

  • ДГ „Здравец“

    гр. Горна Оряховица
    ул. ”Ал. Стамболийски” № 1
    Телефон:
    0884 477 301
    0884 477 302
    0885 550 783
    Имейл:
    dg_zdravets_go@abv.bg

  • Контакти


  • Изработено от daskalo.com