НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 9 – 13 ДЕКЕМВРИ 2019г.

Интересно и вълнуващо приключи Националната седмица на четенето, организирана от Министерството на образованието и науката, която се проведе от 9 до 13 декември 2019г година.

Децата от всички групи в ДГ Здравец бяха включени в различни инициативи за насърчаване на интереса към четенето, реализирани под формата на: разнообразни игри, драматизация на приказки, подаряване и размяна на книги.

Детската градина осъществи  партньорство с Младежки парламент Горна Оряховица и  ДГ“Светла“ гр. Пловдив .

В Първия ден на седмицата, децата от подготвителна  група“Звездички“, посетиха музея – Килийно училище в Горна Оряховица и останаха впечатлени от  това, че точно  тук са поставени основите на светското образование, е писана и историята на Горна Оряховица.

Във втория ден на седмицата, децата от подготвителна  група“Звездички“ изработиха книжки с илюстрации от любими приказки за своите по-малки приятели – децата от втора А група от  ДГ“Светла“ гр.Пловдив .

В Третия ден на седмицата, младежи и девойки от „Младежки парламент“ Горна Оряховица зарадваха децата от четвърта подготвителна група“Звездички“, трета  подготвителна група „Слънце“ и втора възрастова група  “Червената шапчица” , като прочетоха свои любими приказки.  Децата поздравиха гостите, а те, за да оставят по-траен и въздействащ спомен, който децата да отнесат и споделят у дома,   подариха на всяко дете картинки с приказни герои за оцветяване.

В Четвъртия ден на седмицата, децата от втора група „Червена шапчица“ , размениха помежду  си любими детски книжки, с пожелание  да им бъдат приятели за цял живот.

А децата от ПГ“Звездички“, посрещнаха своите гости – децата от първи клас от СУ“Вичо Грънчаров“, които взаимно си разказаха приказки в екран.

В последния  ден от Националната седмица на четенето в ДГ „Здравец“ , децата от ПГ“Звездички“ представиха драматизация на приказката „Трите пеперудки“ пред децата от всички групи.

Децата от подготвителна  група“Звездички“ получиха подарък – книжки с приказки от своите приятели от втора А група от  ДГ“Светла“ гр.Пловдив .

С  тази изява закрихме седмицата на четенето, но оставаме в света на детските книги, защото децата вече знаят, че четенето е магия – магия, която отваря врати към нови светове.

  • ДГ „Здравец“

    гр. Горна Оряховица
    ул. ”Ал. Стамболийски” № 1
    Телефон:
    0884 477 301
    0884 477 302
    0885 550 783
    Имейл:
    dg_zdravets_go@abv.bg

  • Контакти


  • Изработено от daskalo.com