Отново златни медали за малките мажоретки на ДГ „Здравец“ от национален фестивал в Шумен

За втора поредна година нашите мажоретки се върнаха с най-високото отличие от юбилейният 10-ти Фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“, организиран от Община Шумен.

Нашите „златни“ момичета дефилираха по бул. „Славянски“ със златната купа в ръце пред многобройна публика, събрала се в Шумен. Още 488 мажоретки на възраст от  5 до 18 г. взеха участие в станалия традиция за града Мажоретен фестивал. В зала „Младост“, където  се проведе състезателната част на  Фестивала, участваха 22 отбора от Бургас, Казанлък, Левски, Нови пазар, Свиленград, Лозница, Стара Загора, Варна, Горна Оряховица, Русе и Враца, разпределени в различни възрастови групи.

Мажоретният ансамбъл на ДГ „Здравец“, се съревновава в най-малката възрастова група, редом с още 8 състава от различни градове на България . Горнооряховските момичета , ръководени от Валентина Маркова и Анелия Георгиева, впечатлиха журито и публиката в залата с грациозно, прецизно изпълнение на два оригинални танца в категории: батон-хореография на място и пом пон. И показаха завидни за въсрастта си: концентрация, спортен дух, самообладание и издържливост. Тяхното майсторство и отлична подготовка отново ги отведе на най-високото стъпало на почетната стълбичка и предизвика радостни сълзи в очите на гордите победителки и на техните родители и педагози, които неотлъчно и с много обич ги подкрепяха и насърчаваха.

  • ДГ „Здравец“

    гр. Горна Оряховица
    ул. ”Ал. Стамболийски” № 1
    Телефон:
    0884 477 301
    0884 477 302
    0885 550 783
    Имейл:
    dg_zdravets_go@abv.bg

  • Контакти


  • Изработено от daskalo.com